Grevy Soslu Somon Fleto

Malzemeler:

  • Kemik suyu 340 ml
  • Kemik yağı 40 ml
  • Somon fileto 250 gr
  • Un 30 gr
  • İstiridye mantarı 100 gr
  • Ispanak 200 gr
  • Kırmızı soğan 1 adet
  • Sarımsak 2 diş
  • Lime limon 1 adet
  • Zeytin yağı 30 ml
  •  Tuz

Hazırlanışı:

Kemik yağını tavaya alın, somon filetoyu mühürleyin. Somonu ayrı bir tabağa alın tavaya istridye mantarlarını ekleyip pişirmeye başlayın. Unu ekleyip kavurun, un kavrulduktan sonra kemik suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyip 10 dakika pişmeye bırakın ayrı bir tavaya zeytinyağını ekleyin soğan sarımsağı kavurun ardından ıspanağı ekleyin. İki dakika daha soteleyip altını kapatın. Sosun içerisine lime suyunu sıkın öncesinde lime kabuklarını sosun içerisine rendeleyin. Kaynamakta olan sosun içerisine somonu yatırın, 3 dakika daha pişirin. Ispanağı servis tabağına alın yanına somonu yerleştirin, sosu ve mantarı somonun üzerinde gezdirin ve servis edin.