Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler:

  • Saf ilikli kemik suyu 850 ml
  • Kemik yağı 40 ml
  • Balkabağı 500 gr
  • Soğan 1 adet
  • Sarımsak 1 diş
  • Krema 50 gr
  • Lime limon 1 adet
  • File badem 30 gr
  • Dana füme 3 dilim
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik

Hazırlanışı:

Tencereye ilik yağının yarısını alın, eritin. Soğan ve sarımsağı kavurun daha sonra bal kabaklarını ekleyin sotelemeye devam edin. Kemik suyunu ilave edin. Tuz karabiber ve kekiği ekleyin 30 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir tavaya kalan kemik yağını ekleyip file badem ve dana füme etini de ekleyip soteleyin. Çorbanın altını kapatın blendır dan geçirip pürüzsüz bir hal almasını sağlayın. Çorba kasesine alın, üzerine kavrulmuş badem, dana füme ve çiğ kremayı dökerek servis edin.