Dana İlikli Kemik Suyu

Kemik Suyu Kaynatma

Dana ilikli kemik suyunun en önemli işlemlerinden bir tanesi Kemik Suyu Kaynatma işlemidir. Doğru yapılmayan kaynatma işlemi kemik suyundan alacağımız faydalı besinlerin ölmesine neden olabilir. Olması gereken kaynatma işlemi çok yüksek sıcaklıklardan kaçınılarak uzun süreler pişirme olarak yapılmalıdır. Böylece kemik iliğindeki organik ve inorganik bileşenler suya geçer. Kaynatma aşamasında kemik iliğindeki faydalı bileşenlerin suya geçmesi için doğal elma sirkesi kullanılmaktadır. Uzun süreler kaynatılmayan kemik suyu içeriğini suya veremez ve istenilen verim sağlanamaz. Kemik Suyu Kaynatma işleminin diğer aşaması ise sebzelerin ve baharatların eklenmesidir. Doğal üretim amacımızın getirisi olarak taze ve hormonsuz sebzeler ile kemik suyuna lezzet ve sağlığını katlıyoruz. Eklenen sebzelerden sonra da kaynatma işlemi devam etmektedir. Yaklaşık 36 saat kaynatılan kemik suyu sebzelerin ve kemiğin kendisinde bulunan  protein, kolajen, hyaluronik asit, jelatin, yağ, glisin gibi maddelerin tamamına yakınını suya verir. Yapılan kaynatma sırasında kemik suyuna renklendirici, koruyucu gibi katkı maddeleri eklenmez. Böylece sağlık edineceğimiz bir gıdanın yanında uzun vadede sağlık problemleri oluşturabilecek katkı maddeleri tüketmemiş oluruz. Kemik Suyu Kaynatma işlemi sırasında tüm bunlara dikkat ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz. Çelik tencerelerde 36 saat kaynattığımız dana ilikli kemik suyunu steril ortamlarda ambalajlıyoruz. Uzun süre pişirilmesi gereken dana ilikli kemik suyunun pişirme esnasında ani ısı değişimleri yaşamaması gerekir. Bu nedenle uzun saatler stabil bir sıcaklıkta pişirilen ilikli kemik suyu besin içeriği anlamında bir kayba uğramaz. Hazırlanan bu kemik suyu katkı maddesi içermediğinden soğuk depoda depolanır ve soğuk zincir ile size kadar ulaşır. İster aldığınız konsantre kemik suyunu damak tadınıza uygun sebzeler veya çeşniler ile lezzetlendirebilir isterseniz sizler için özenle hazırlanmış dana ilikli kemik suyuna çorba çeşitleri ile pratik bir şekilde tüketebilirsiniz. Evde hazırlanması zahmetli olan dana ilikli kemik suyunu sizler için tamamen doğal ve besin içeriğinin azalmayacağı şekilde üretiyoruz. Tamamen doğal olarak üretilen bu şifa deposunu aileniz ve sevdikleriniz ile güvenle tüketebilirsiniz. Evde yapmayıp dışarıdan alacağınız her gıdada olduğu gibi dana ilikli kemik suyunun da sağlığı sadece koruyucu maddeler gibi içinde olmayan maddeler ile ölçülmez. İçerisinde olması gereken maddeler ile de ölçülür. Kemik suyu gibi hazırlanışı zahmetli ve işleme aşamasında dikkat edilmesi gereken bir gıdada besin içeriğinin korunması çok önemlidir. Çünkü bizim sağlığımıza ve vücudumuza iyi gelecek tük bileşenler bu sağlıklı maddelerdir. Bu sağlıklı bileşenler bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden eklem sağlığına kadar birçok hastalığa şifa olmaktadır. Hastalıkları önlemenin yanı sıra birçok hastalığa yakalanmış insanlar için de hastalıktan bir an önce kurtulma umudu olmaktadır. Sadece hastalıklar ile sınıelı değil faydaları elbette. İçerdiği yüksek kolajen miktarı ile cilt sağlığına da faydaları büyüktür. Kolajen çok faydalı olmasının yanında pahalıdır. Fakat kolajen dana ilikli kemik suyunda bol miktarda bulunur. Özetle kemik suyu kaynatmada en önemli noktalar kemik iliğinin kaynama süresi ve içerisine eklenen tüm bileşenlerin kemik iliği kadar doğal olmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir