Dana İlikli Kemik Suyu

Jöle Kıvamında Kemik Suyu

Uzun saatler çelik tencerelerde kaynayan dana ilikli kemik suyunda jelleşme yani jöle kıvamına geçiş görülür. Bu konsantre jöle form kemik suyunun kalitesinin de göstergesidir. Jöle kıvamındaki kemik suyu ısıtıldığında tekrar sıvı forma geçmesi gerekir. Jöle Kıvamında Kemik Suyu konsantre olduğu için besin içeriği bakımından yüksektir. Jöle kıvamını almasında etkili olan madde ise kemik suyunda bolca bulunan kolajen maddesidir. Kolajen faydası saymakla bitmeyen tam bir şifa deposudur. Özellikle eklem hastalıkları ve cilt bakımında etkili olan kolajen ulaşımı zor ve pahalı olabilen bir maddedir. Kolajen ayrıca vücudun yapı iskeletinin hammaddesi olan kolajenin temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Kolajen özellikle eklemlerde kıkırdak sağında etkilidir. Eklem ağrılarına iyi gelir ve menapoz sonrası kemik erimesini önler. Elbette her şeyde olduğu gibi kolajeni de vücuda doğal gıdalardan alınması önemlidir. Bu nedenle dana ilikli kemik suyu tavsiye edilmektedir.

Dana ilikli kemik suyunun jöle kıvamında olması bir bozulma göstergesi değildir. Jöle Kıvamında Kemik Suyu oda sıcaklığında sıvı forma geçebilir fakat koruyucu madde içermeyen hazır kemik suyunun ani sıcaklık değişimleri yaşaması tavsiye edilmez. Bu kemik suyunun bozulmasına neden olabilir. Bozulmuş kemik suyunu ise kavanozun kapağının şişmesinden anlayabilirsiniz. Tüketmek için ısıttığınız kemik suyu tekrar jöle kıvamına geçmeyebilir. Satın aldığınız dana ilikli kemik suyu size tamamen soğuk zincirde ulaşmaktadır. Soğuk zincirde gelen dana ilikli kemik suyu haliyle jöle kıvamında yani konsantre halde gelmektedir. Koruyucu ve katkı maddesi içermediğinden ürünlerimiz soğuk zincir ile korunmaktadır.

Üretimin başından sonuna fabrikasyon değil el yapımı olarak hazırlanan ilikli kemik suları, depolama ve ulaşım sırasında da doğallık korunmaktadır. Konsantre halde gelen kemik suyunu ısıtarak ister içerisine sadece baharatlar ile çeşnilendirebilir isterseniz başka yemek ve çorbaların içerisine katabilirsiniz. İstediğiniz çorbaya katabileceğiniz kemik suyunu nasıl kullanacağınız sizin damak zevkinize kalmış. Özetle kemik suyunun jöle kıvamında olmasının sebebi uzun saatler kaynatılması ve yüksek kolajen miktarıdır. Ürün jöle kıvamında olduğundan konsantredir yani besin içeriği yüksektir. Size jöle kıvamında gelen dana ilikli kemik suyunu ısıtarak veya sıcak su ekleyerek kullanabilirsiniz. Ya da tercihe bağlı olarak istediğiniz yemeğe ilave edebilirsiniz.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir