Dana İlikli Kemik Suyu

İlikli Dana Kemik Suyu Nasıl Pişirilir?

Dana ilikli kemik suyu, sterilize bir ortamda kesilen büyük baş hayvanların büyük kemiklerinden elde edilmektedir. İlikli dana kemik suyu nasıl pişirilir? Sorusunun cevabı adım adım şu şekildedir;

İlk adım kemiklerin pişirilmesi aşamasını içermektedir. Temizlenen kemikler su ile kaynatılarak haşlanmaya başlar. Su ile iyice haşlanarak kemiğin barındırdığı organik ve inorganik bileşenlerin suyu geçmesi amaçlanır. Bu aşamada kemiğin yapısında var olan çeşitli aminoasitlerin, vitaminlerin, minerallerin ve yararlı tuzların suya tam olarak geçişini sağlamak için %100 doğal elma sirkesinden yararlanılmaktadır. Düşük ve sabit sıcaklıkta uzun süreler boyunca çelik kazanlarda pişirilen ilikli dana kemiklerini pişirmek için mutlaka yüksek sıcaklıktan kaçınılmalıdır. Eğer bu şekilde düşük ve sabit sıcaklıkta uzun süreli olarak pişirilmezse kemikte bulunan farklı ve vücut için çok faydalı olan bileşenlerin suya geçmesi işleminden istenilen verim alınamaz.

İlikli dana kemiği nasıl pişirilir sorusunun ikinci adımınıilikli dana kemiklerinin pişmesine yakın lezzetine lezzet ve faydasına fayda katmak için eklenen sebzeler ve baharatlar oluşturmaktadır. Normal gıda firmalarının güttüğü kâr amacından dolayı sağlık konusunda davrandığı özensizliğin tam tersine sağlığınızı önemsiyoruz ve sizin için en iyi ve en faydalı olacak şekilde ürünlerimizi hazırlıyoruz. Pişirme kısmı bu duruma verilebilecek örneklerden biridir. Uzun saatler boyunca düşük ve sabit sıcaklıkta pişen, kemiğin yapısında bulunan protein, kolajen, hyaluronik asit, jelatin, yağ, glisin, prolin, alginin, fosfor, magnezyum, demir, kalsiyum, selenyum, C vitamini, glisin, glukozamin, niasin, tiamin, sodyum, potasyum, çinko, manganez ve benzeri birçok element, aminoasit ve vitaminin ek olarak kullandığımız tamamen doğal olan elma suyu sayesinde en yüksek verimle suya geçişinin sağlamaktayız. Pişmeye yaklaşan dana ilikli kemik suyuna taptaze olan sebzelerimizi (Kuru Soğan, Havuç, Kereviz Sapı, Biberiye, Defne Yaprağı) ekliyoruz. Tüketicilerimize ürünümüzü en yararlı ve en doğal şekilde sunabilmek için tarladan özel olarak toplattırılan sebzelerimiz herhangi bir hormonel işleme mazur kalmamıştır ve tamamen doğaldır. En taze şekliyle bize ulaşan, bizim de size ulaştırdığımız bu ürünler dana ilikli kemik suyuna akıllarda yer edinecek bir lezzet bırakmaktadır. İlikli dana kemiği suyu en yemekleriniz için vazgeçilmez bir ürün olacak. Sebzelerin içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller dana ilikli kemik suyuyla iyice özleşene kadar pişirme işlemi devam etmektedir. Tencerenin içerisinde bulunan tüm malzemeler piştikten ve su ile iyice özleştikten sonra saatler süren pişme işlemi tamamlanmaktadır. Tüm pişme işlemi yaklaşık olarak 36 saat sürmektedir. Pişme aşamasında kesinlikle çeşitli kimyasal renklendirici, katkı maddesi, tatlandırıcı kullanılmaktadır. Dana ilikli kemik suyuna yapısında bulunan protein, vitamin ve mineral değerlerine zarar vermemesi için tuz dahi eklenmemektedir. Bu sayede dana ilikli kemik suyu %100 doğal bir içeriğe sahip olarak tüketicilerini mutlu ve memnun eder.

Son aşama dana ilikli kemik suyunun ambalajlanması aşamasıdır. Tamamen doğal içerikli, lezzet ve şifa deposu olan dana ilikli kemik suyu sterilize edilmiş cam kavanozlara sıcak bir şekilde konularak şişelenme işlemi gerçekleştirilir. El değdirmeden ve tüm hijyenik koşulların sağlandığı bir ortamda şişelenen dana ilikli kemik suları bu noktada ambalajlanarak vakumlanır. Vakumlama (sterilizasyon) işlemi ürünün içerisindeki bütün havanın alınması sağlayarak ürünün her daim tazeliğini ve lezzetini korumasını sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir